معرفی ابزار و لوازم تعمیرات موبایل
امروزه با گسترش دستگاههای ارتباطی و به خصوص گوشی های موبایل،خدمات مربوط به تعمیرات گوشی های موبایل روز به روز در حال گسترش است.در این بین مشاغل و کسب و کارهایی جهت تعمیر و خدمات گوشی های هوشمند به وجود آمده است.
از بدو ورود تلفن همراه،شغل تعمیرات موبایل هم روز به روز در حال گسترش بوده و افراد زیادی جهت آموزش تعمیرات موبایل به آموزشگاهها مراجعه کرده اند.تعمیرکاران موبایل بعد از اتمام دوره ی آموزش خود نیازمند ابزار و لوازم تعمیرات موبایل هستند که این تجهیزات به طور کلی به دو دسته ی ابزار تعمیرات سخت افزار و ابزار تعمیرات نرم افزار طبقه بندی میشوند. در این مطلب به بررسی تخصصی ابزار تعمیرات سخت افزار موبایل می پردازیم.
در این مقاله قصد داریم لیستی از ابزارها و دستگاه های مورد نیاز برای تعمیر گوشی های موبایل را معرفی کنیم. این لیست حرفه ای ترین ابزارها ی تعمیر موبایل را شامل می شود.
چگونه ابزارهای تعمیر گوشی موبایل را انتخاب کنیم؟
زمانی که خواستید ابزار یا دستگاهی برای تعمیر گوشی انتخاب کنید، مهم ترین نکته این است که بهترین و با کیفیت ترین ها را انتخاب کنید حتی اگر قیمت آنها کمی بیشتر باشد. ابزارهای ارزان و بی کیفیت زیادی در بازار موجود هستند که اصلا راحت و مطمئن نیستند. بنابراین توصیه می کنیم کیفیت جنس را در اولویت قرار دهید تا حین تعمیرات به مشکل برنخورید چرا که بعضی اوقات جبران این خسارت ها بسیار گران تمام می شود.
از طرفی دیگر ابزارها و دستگاه هایی که کمی گران هستند ولی کیفیت بهتری دارند به شما کمک خواهند کرد تا گوشی موبایل را خیلی راحت تعمیر کنید. از آنجایی که نگارنده تجربه ی زیادی در زمینه ی تعمیرات گوشی موبایل دارد به شما توصیه می کنم حتما با کیفیت ترین اجناس موجود در بازار را خریداری کنید. شاید ابزارهای با کیفیت کمی گران به نظر برسند ولی مطمئن باشید در دراز مدت شما را راضی خواهند کرد و از خرید آنها پشیمان نخواهید شد.
صدها ابزار و دستگاه تعمیرات موبایل در بازار وجود دارند. مهم ترین نکته این است که بهترین برند را خریداری کنید. در ادامه سعی می کنیم لیستی از حرفه ای ترین ابزارها و دستگاه های مورد نیاز برای تعمیرات موبایل را معرفی کنیم.شرکت های تولید کننده ابزار و لوازم تعمیرات موبایل اکثرا در کشور چین قرار دارند.شرکت های سانشاین sunshine و quick،یاکسون yaxun، مکانیک mechanic از جمله مهترین شرکت های تولید کننده ابزار و لوازم تعمیرات موبایل هستند.
در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی ابزار و لوازم سخت افزار موبایل بپردازیم.
در ادامه به مهترین ابزاری که یک تعمیرکار برای شروع کار و تکمیل میز تعمیرات موبایل نیاز دارد معرفی و بررسی خواهیم کرد.
- هیتر و هویه
- لوپ
- منبع تغذیه
- مولتی متر
- التراسونیک و مایع التراسونیک
هیتر و هویه
هیتر و هویه به عنوان اصلی ترین ابزار تعمیرات موبایل به شمار میاید و شما برای انتخاب و خرید این ابزار باید دقت و توجه خاصی داشته باشید که دستگاه متناسب با میزان کار و مهارتی که دارید انتخاب کنید.از هیتر یا هویه هوای گرم برای جداکردن و تعویض آی سی ها و قطعات روی برد گوشی های موبایل و برد های الکترونیکی استفاده میشود.هیتر هویه یا استیشن لحیم کاری شامل چندین بخش است:
- هیتر یا دمنده هوای گرم
- هویه لحیم کاری
- ولوم های کنترل کننده دما و میزان باد
- صفحه نمایش
همانطور که مشخصات هیتر و هویه تعمیرات موبایل را بیان کردیم متوجه شدیم که هیتر و هویه به شما اجازه می دهد تا دما را بسته به حرارت مورد نیاز برای لحیم کاری کنترل کنید. کار با هویه ی لحیم کاری که به دستگاه وصل است بهتر و راحت تر از هویه ی دستی است چرا که لحیم کاری را راحت تر و سریع تر انجام می دهد و دمای آن قابل تنظیم است.
هیتر و هویه تعمیرات موبایل در انواع مختلفی طراحی میشوند که میتوانیم آنها را از جهات مختلف بررسی و طبقه بندی کنیم.هیتر و هویه بر اساس مدل باددهی و پمپ باد به دو دسته تقسیم میشوند:
- پمپ باد در جعبه
- پمپ باد در دسته
هیتر هایی که پمپ باد آنها در جعبه قرار دارد،خروجی باد قوی تری دارند و هیتر هایی که پمپ باد آنها در دسته هیتر طراحی شده است دارای خروجی باد یکنواخت تری هستند.بر اساس کاری که تعمیرکاران موبایل میخواهند بر روی برد گوشی انجام دهند هیتر مورد نظر خود را انتخاب میکنند.
در اینجا چندین مدل از هیتر های موتور باد در جعبه و پمپ باد در دسته را معرفی میکنم.
هیتر پمپ باد در جعبه شامل مدلهای: هیتر کوییک Quick TR-1300A و هیتر و هویه گرداک Gordak 952
هیتر و هویه دارای پمپ باد در دسته شامل مدلهای: هیتر کوییک Quick 2008 و هیتر و هویه یاکسون Yaxun YX-881d
جهت خرید هیتر و هویه حتما به آنتی استاتیک بودن آن توجه کنید (استاندارد ESD-Safe را دارا باشد). یکی از موارد مهم که در هنگام خرید ست کامل ابزار تعمیرات موبایل که باید به آن توجه داشته باشید خاصیت آنتی استاتیک لوازم تعمیرات موبایل است.
از شرکت های معتبر در زمینه ی تولید این دستگاه می توان به شرکت های YAXUN و QUICK , GORDAK اشاره کرد.
لوپ تعمیرات موبایل
لوپ های تعمیرات موبایل برای بزرگ نمایی و واضح تر دیدن PCB و برد گوشی های موبایل و قطعات ریز و پایه های آی سی موبایل استفاده می شود.لوپ ها با قابلیت بزرگنمایی مختلف مانند 2، 3، 5، 10 برابر و غیره در بازار موجود هستند.لوپ های دوچشمی یا آنالوگ بیشترین استفاده را در بین تعمیرکاران موبایل را به خود اختصاص داده اند.لوپ تعمیرات موبایل را میتوانیم به دو گروه تقسیم کنیم
- لوپ دو چشمی
- لوپ سه چشمی
- لوپ دیجیتال
لوپ های دو چشمی بر اساس مدل زوم به دو شاخه زوم ممتد و زوم مرحله ای دسته بندی میشوند.از جمله معروف ترین لوپ های دارای زوم ممتد میتوانیم به لوپ های یاکسون AK10 و یاکسون AK12 اشاره کنیم.
لوپ دو مرحله ای که دارای زوم 2X و 4X هستند نیز برای تعمیرکاران مبتدی توصیه میشود زیرا دارای قیمت مناسبتری نسبت به لوپ های زوم ممتد هستند.از معروف ترین لوپ های زوم مرحله ای میتوانیم به لوپ یاکسون AK21 و لوپ یاکسون AK05 اشاره کنیم.
لوپ های سه چشمی را میتوان با استفاده از چشم سوم و توسط دوربین به مانیتور متصل کرد.لوپ های سه چشمی بهترین گزینه برای آموزش تعمیرات موبایل است که میتوانید همزمان از با انجام کار بر روی برد،تصاویر را توسط دوربین و مانیتور به اشتراک بگذارید.
بسیاری از لوپ ها قابلیت اتصال به کامپیوتر یا مانیتور را نیز دارند که به عنوان لوپ های دیجیتال معروف هستند.لوپ های دیجیتال دارای لنز اپتیکال جهت بزرگنمایی تصاویر هستند که توسط دوربین و مانیتور،این تصاویر را نمایش میدهند.توجه داشته باشید که شما میتوانید خروجی تصاویر لوپ های دیجیتال را از لحاظ رنگ و روشنی و وضوح تصاویر تنظیم نمایید.تجربه ثابت کرده که خروجی تصاویر در لوپ های آنالوگ دوچشمی،واضح تر و شفاف تر از خروجی تصاویر لوپ های دیجیتال است.
چون قطعات SMD روی برد گوشی بسیار ریز هستند، برای واضح تر دیدن آنها به دستگاه های نیاز داریم که آنها را در مقیاس بزرگ نمایش دهند. ابزارها و تجهیزاتی چون لوپ دوچشمی، میکروسکوپ USB، لامپ بزرگ نمایی بالای میز و بزرگ کننده ی همراه با لامپ LED (که بر روی سر نصب می شود) برای این کار موجود هستند. پیشنهاد می کنیم بنا به نیازتان یکی از این دستگاه ها را خریداری کنید.
منبع تغذیه (DC)
منبع تغذیه برای شوک دادن به باتری یا شارژ کردن گوشی های موبایل استفاده می شود. اکثر تعمیرکاران از این دستگاه برای روشن کردن گوشی های خاموش بدون باتری استفاده می کنند.
ضمنا از آن می توان برای تقویت باتری گوشی نیز استفاده می شود. از دیگر کاربرد های آن می توان استفاده به عنوان مولتی متر اشاره کرد.منبع تغذیه تعمیرات موبایل را میتوانیم به دو مدل منبع تغذیه ی خطی و منبع تغذیه سویچینگ دسته بندی کنیم.از معروفترین منبع تغذیه ها میتوانیم به منبع تغذیه 305d داژنگ و یاکسون اشاره کنیم.جهت آشنایی با عملکرد و انواع منبع تغذیه از این مطلب دیدن کنید.
سپراتور
سپراتور تعمیرات موبایل در کارگاههای تعمیرات استفاده های زیادی دارد.سپراتورها از دو قسمت گرمایشی و پمپ مکش تشکیل شده اند.حرارت تولید شده توسط سپراتور و صفحه ی گرمایی این دستگاه که به صورت یکنواخت است برای جدا کردن درب پشت از بدنه گوشی،صفحه نمایش از شاسی گوشی،باتری از قاب گوشی و ... به کار میرود.
به صورت کلی از صفحه گرمایی سپراتور برای جدا کردن قطعات گوشی از یکدیگر بدون ریسک خرابی و شکستگی استفاده میشود.جهت آشنایی بیشتر با انواع سپراتور تعمیرات موبایل از این مطلب دیدن کنید.
مولتی متر
مولتی متر یک دستگاه برای اندازه گیری ولتاژ، آمپر، دما و تست اتصال بین دو نقطه برد موبایل است.جهت آشنایی با عملکرد انواع مولتی متر تعمیرات موبایل از این مطلب دیدن کنید.
مولتی مترها در انواع اتورنج، دیجیتال و آنالوگ تقسیم بندی میشوند. مولتی مترها را میتوان یکی از دقیقترین و سریعترین ابزار برای تشخیص خرابی موبایل یا دستگاههای الکتریکی دانست.
هویه ی لحیم کاری
هویه برای لحیم کاری قطعات ریز چون خارن، مقاومت، دیود، ترانزیستور، رگولاتور، اسپیکر، میکروفون، تاچ و ال سی در و ... استفاده می شود. هویه ی 50 وات برای تعمیرات بیشتر گوشی های موبایل کافی است.امروزه جهت تسریع در انجام کارهای لحیم کاری و تمیزکردن پایه های زیر آی سی از هویه های قوی تر با توان مصرفی بالاتری نیز استفاده میشود.از جمله میتوان به هویه حرفه ای کوییک TS1200A با توان مصرفی 120 وات اشاره کرد.جهت آشنایی با بهترین هویه های تعمیرات موبایل از این مطلب دیدن کنید.
زمانی که هویه می خرید، هویه ای انتخاب کنید که بتوانید آن را راحت نگه دارید بدون اینکه دست تان را بسوزاند. هویه باید قابلیت این را داشته باشد که با انواع نوک هویه ها با سایز و شکل متفاوت کار کند. ضمنا نوک هویه ها بایستی قابل تعویض باشند.همچنین باید استاندارد ESD-Safe یا آنتی استاتیک را داشته باشد چون بیشتر قطعات الکترونیکی موبایل خیلی حساس هستند و به دلیل بار استاتیک یا الکتریسیته ی ساکن به راحتی آسیب می بینند. برند های معروف هویه YAXUN و JBC و Quick هستند که هویه و دیگر ابزارهای حرفه ای تعمیرات موبایل تولید می کنند.
اولتراسونیک
التراسونیکجهت تمیز کردن برد گوشی و قطعات الکترونیکی توسط امواج اولتراسونیک استفاده می شود.دستگاه اولتراسونیک یک محفظه استیل و ضد زنگ است که مایع اولتراسونیک درون آن ریخته میشود و همراه با لرزش و دمای استاندارد برد موبایل و دیگر قطعات مورد نیاز را کاملا شستشو میدهد.
از دستگاه التراسونیک عموما برای شستشوی برد و تمیزکاری زیر پایههای ایسی استفاده میشود..جهت آشتایی بیشتر با نحوه عملکرد التراسونیک تعمیرات موبایل از این مطلب دیدن کنید.
مایع التراسونیک
مایع التراسونیک به کمک دستگاه التراسونیک باعث تمیز شدن و شستشوی برد گوشی های موبایل میشود.
سشوار و دمنده هوای داغ
سشوار صنعتی در تعمیرات موبایل به کار گرفته میشود بر خلاف سشوارهای معمولی، فاقد باد خنک و تنها دمنده هوای گرم هستند. عموما دو حالت کم و زیاد پرتاب باد دارند. در قسمت پشت این سشوارها ولومی قرار دارد که با چرخاندن آن دمای ساطع شده از سشوار تنظیم میشود. یک نازل ساده و سرصاف که برای هدایت و تمرکز باد گرم استفاده میشود جزء لوازم جانبی سشوارها هستند. سشوارهای صنتعی مستقیم به برق 220 ولت متصل میشوند. برخی از آنها دارای نمایشگر دیجیتال برای نشان دادن دما و برخی نیز فاقد نمایشگر هستند.
از سشوار برای برداشتن قطعات پلاستیکی مثل کانکتور سیم یا کانکتور شارژ میتوان بهره برد. چون سشوارهای صنعتی باد ودمای زیادی تولید میکنند، میتوان برای برداشتن درب پشت موبایل و همچنین تعویض السیدی نیز از آنها استفاده کرد. معروفترین برند سشوار صنعتی عبارتند از یاکسون yaxun yx_2202، آیدا Aida 8016، لوداستار Lodestar، استینل Steinel SDL_8611
- یاکسون yaxun yx-2202
- آیدا Aida 8016
- لوداستار Lodestar
- استینل Steinel SDL-8611
در ادامه قصد داریم که شما را با انواع لوازم مصرفی تعمیرات موبایل و کاربرد این وسایل آشنا کنیم.اصطلاح لوازم مصرفی بدین معناست که تعمیرکاران موبایل در طول انجام کار از این وسایل و موارد استفاده میکنند که این مواد حجم خاصی دارند مانند خمیرفلکس ها و روغن لحیم که بعد از گذشت مدتی بر اثر استفاده به اتمام میرسند و وسایلی همچون پنس و قاب بازکن بعد از استفاده ی مکرر مستهلک یا خراب میشوند.
پنس و پیچ گوشتی و قاب بازکن تعمیرات موبایل هم شامل ابزار مصرفی هستند و بعد از چندین بار که از این ابزار استفاده کردید مستهلک شده و ناچار به تعویض آن هستید.این موارد شامل:
- پیچ گوشتی
- پنس
- قاب بازکن
- گیره برد
- سیم لحیم
- خمیرقلع
- شابلون
- پد نسوز
- سیم قلع کش
روغن لحیم و... میباشد.
پیچ گوشتی
پیچ گوشتی تعمیرات موبایل معمولا برای باز و بسته کردن پیچ ها حین باز و بسته کردن گوشی استفاده می شود. پیچ گوشتی های ریز T4، T5، T6 و دوسو و چهارسو معمولا برای تعمیر گوشی مناسب هستند.
البته انواع پیچ گوشتی های ریز در بازار وجود دارند که انتخاب آنها خیلی دشوار نیست.از بهترین برند ها و شرکت های تولید کننده پیچ گوشتی و آچار تعمیرات موبایل میتوانیم به شرکت mechanic و yaxun اشاره کنیم.
ست پیچ گوشتی
ست پیچ گوشتی معمولا شامل انواع پیچ گوشتی ها با سایز و شکل متفاوت است که برای باز و بسته کردن گوشی های موبایل استفاده می شود. یکی از معروف ترین شرکت های تولید کننده ست پیچ گوشتی تعمیرات موبایل شرکت yaxun است که در زمینه ی تولید انواع کیت ها و ابزارها فعالیت می کند. یک نمونه از این کیت ها را در شکل زیر مشاهده می کنید.
برد گیر و گیره برد pcb
گیره برد موبایل یا استند PCB (برد مدار چاپی) بعنوان نگه دارنده ی انواع مختلف برد گوشی های موبایل حین لحیم کاری یا تعمیرات استفاده می شود. گیره برد موبایل،برد گوشی را محکم نگه می دارد و به آن اجازه نمی دهد تا جابجا شود، بنابراین به تعمیر گوشی کمک می کند. مجددا اشاره می کنیم که حتما باید یک برد گیر با کیفیت انتخاب کنید و به هیچ وجه هولدرهای ارزان را خریداری نکنید.
بعضی از گیره برد ها به صورت اختصصی برای برد آیفون طراحی میشوند ولی اکثر گیره بردها به صورت یونورسال هستند.شما در ابتدار کار تعمیرات موبایل باید از گیره برد یونورسال استفاده کنید.از جمله شرکت های معتبر میتوان به شرکت mechanic و sunshine اشاره کرد.
سیم لحیم
سیم لحیم برای لحیم کردن قطعات الکترونیکی، آی سی ها یا جامپر استفاده می شود. اکثر سیم لحیم ها از جنس قلع/ سرب با نسبت 60 به 40 یا 63 به 37 هستند. از زمان محدودیت استفاده از مواد خطرناک در قطعات الکترونیکی، شرکت های بیشتری از سیم لحیم های عاری از سرب استفاده می کنند. این سیم لحیم ها با ترکیبات متفاوتی موجود هستند ولی رایج ترین آنها قلع / نقره / مس با نسبت 96.5 به 3.0 به 0.5 درصد است. هم چنین این سیم لحیم ها با قطرهای 2.0، 1.5، 1.0، 0.5، 0.2 میلی متر و غیره در بازار موجود هستند.
برای تعمیرات موبایل، سیم لحیم با قطر 0.5 میلی متر مناسب می باشد. یکی از معروف ترین شرکت ها در زمینه ی ساخت سیم لحیم mechanic است که علاوه بر سیم، دیگر قطعات لحیم کاری را نیز تولید می کند.جهت آشنایی بیشتر با انواع سیم لحیم تعمیرات موبایل از این مطلب دیدن کنید.
پد نسوز آنتی استاتیک (ESD)
پد نسوز سیلیکونی یک صفحه سیلیکونی نسوز، عموما به ابعاد حدودی 35×45 سانتیمتراست که هر پد نسوز متشکل از یک قسمت صاف و مسطح در مرکز پد، برای باز کردن موبایل و کار کردن بر روی آن و قسمتهای کوچک و مجزا در اطراف پد، برای قرار دادن قطعات ریز گوشی است. به طوری که کار تعمیر و بستن گوشی موبایل با دقت و تمرکز بیشتری انجام گیرد. پد نسوز جای کافی برای نگه داشتن پیچ، آیسی، فلتها، دوربین، خشاب سیم کارت، قاب و شاسی و ابزار مورد نیاز مثل پیچ گوشتی، پنس، اسپاتول، خمیر فلکس و غیره را داراست.
برخی از پدهای نسوز، مگنتی یا آهنربایی هستند که البته قسمتی از گوشه پد آهنربایی ساخته میشود تا قطعات ریز مثل پیچهای موبایل را روی آن قسمت قرار دهیم و نگران گم شدن آن نباشیم. پد نسوز ممکن است تماما از جنس نسوز سیلیکونی و اتعطاف پذیر باشند. در مقابل پدهای فلزی با رویه سیلیکون نیز موجود هستند. این پدهای فلزی یه نحوهای ساخته شدهاند که لوپ و پایه لوپ رو آنها سوار شود.پس در واقع ما یک پد نسوز فلزی سیلیکونی داریم که در قسمت جلوی آن پایه لوپ و لوپ قرار دارد.همین امر باعث سهولت و دقت بالای تعمیرکار موبایل میشود.
پدهای نسوز دارای تحمل دمای حداکثر 500 درجه سانتیگراد بوده و برای استفاده مداوم و طولانی مدت دستگاه هیتر و هویه بر روی آنها سازگار هستند. نکته دیگر در مورد پد نسوز، آنتی استاتیک بودن یا ضد الکتریسیته ساکن بودن آنهاست. انتی استاتیک بودن به ما در حفاظت از برد گوشی کمک میکند چونکه ورود الکتریسیته ساکن به برد، میتواند ضربه جبران ناپذیری به آن برساند. ابعاد و ساختار پد نسوز تعمیرات موبایل به گونهای است تعمیرکار آزادانه بر روی گوشی کار کند. عموما پدهای نسوز را آبی رنگ میسازند. این تکنیک هم چشم تعمیرکار را در بلند مدت خسته نمیکند و هم یافتن و تشخیص قطعات ریز بر روی آن را راحتتر میکند.
ذره بین و گیره مونتاژ
گیره مونتاژ این وسیله نیز همانند لوپ برای بهتر دیدن PCB گوشی های موبایل استفاده می شود. اکثر این لامپ ها نور نیز دارند و قابلیت بزرگ نمایی 3، 4، 5، 10، 50 برابر و غیره را دارند. یک نمونه از این لامپ ها را در شکل زیر مشاهده می کنید.
پیک قاب باز کن
پیک ها برای باز کردن بدنه یا قاب گوشی های موبایل استفاده می شود که در شکل ها و جنس های مختلف مانند پلاستیک سفت یا آهن ساخته می شوند. توصیه می کنیم از پیک های غیر فلزی ESD-Safe برای تعمیرات گوشی استفاده کنید تا خطرات ناشی از الکتریسیته ساکن را کاهش دهید.
بروس تمیزکاری ESD-Safe
بروس تعمیر موبایل برای پاک کردن برد گوشی حین تعمیرات استفاده می شود. خریدن بروس ESD-Safe از اهمیت بالایی برخوردار است چون بصورت مستقیم با برد در تماس خواهد بود. در شکل زیر برخی از این بروس ها را مشاهده می کنید.
پنس ها
پنس تعمیرات موبایل برای گرفتن قطعات الکترونیکی، آی سی ها، سیم جامپر و ... حین لحیم کاری و باز کردن لحیم استفاده می شوند. البته پنس ها کارآیی گسترده ای دارند و محدود به موارد فوق نمی شوند. نکته ی حائز اهمیت حین خرید توجه به ESD-Safe بودن آنها است.
پنس یک گیره به طول حدودا 12 سانتیمتر است که برای کار روی برد موبایل و قطعات الکتریکی استفاده میشود. جنس پنس میتواند تیتانیومی، فلزی و یا پلاستیکی باشد. نوک پنسها بسته به نیاز، به صورت سر صاف، سر کج و سرپهن طراحی میشود.جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد پنس تعمیرات موبایل از این مطلب دیدن کنید.
کیت تست کننده ی باتری
کیت تستر باتری از این وسیله برای تست و آنالیز وضعیت باتری گوشی های موبایل استفاده می شود. یک مدل از این دستگاه را در شکل زیر می بینید.
شابلون ریبال آی سی
شابلون موبایل که به صورت ورقه های فلزی و در اندازه های مختلف ساخته و طراحی میشوند که ابعاد آی سی های موبایل و محل پایه های آی سی ها بر روی این ورق ها توسط دستگاههای دقیق طراحی میشود به صورتی که پایه های آی سی بر روی این ورق ها به صورت دقیق سوراخ و فیکس میشود.
تعمیرکار به وسیله خمیر قلع و کاردک و با استفاده از گرمای هیتر عمل پایه سازی یا ریبال را انجام می دهد.انواع مختلفی از شابلون های موبایل در بازار موجود است که به دو صورت شابلون ساده و شابلون سه بعدی طراحی و روانه بازار میشوند.
از جمله بهترین شرکت های تولید کننده شابلون موبایل میتوان به AMAOE و شرکت QIANLI اشاره کرد.جهت اطلاع از نحوه ی عملکرد شابلون موبایل میتوانید از این مطلب دیدن کنید.
خمیر قلع
این خمیر همان خرده ریزه های لحیم ولی به شکل نیمه جامد است. کاربرد اصلی آن نیز برای پایه سازی IC و شابلون کاری می باشد.
سیم جامپر
سیم جامپر یک سیم نازک لمینت شده با مس است که برای پریدن از یک نقطه به نقطه ی دیگر بر روی برد گوشی حین تعمیرات استفاده می شود. اکثر تعمیرکاران از این ترفند برای حل کردن مشکل گوشی استفاده می کنند.
روغن لحیم
روغن لحیم به شکل خمیر است که حین لحیم کاری و باز کردن لحیم استفاده می شود. اصلی ترین هدف استفاده از آن نیز جدا کردن اکسیدها و دیگر ناخالصی ها از روی برد و پایه های قطعات الکترونیکی است تا لحیم کاری یا باز کردن لحیم ها بهتر انجام شود.
خمیر فلکس
خمیر فلکس برای پاک کردن برد و پایه ها یا پین های قطعات الکترونیکی روی برد استفاده می شود. این مایع کیفیت لحیم کاری را بهبود می بخشد. یکی از معروف ترین شرکت های سازنده ی این مایع ها Alpha Cookson flux می باشد که به کیفیت خوب معروف است.
تیغ و کاتر
از آن برای برداشتن لایه های روی سیم جامپر استفاده می شود. البته کاربرد های دیگری نیز برای این وسیله وجود دارند که حین تعمیرات به آنها برخواهید خورد.
کف چین و سیم چین
از آن برای بریدن سیم،شیلدها و... استفاده می شود.
اسفنج تمیزکننده
از اسفنج برای پاک کردن نوک هویه حین لحیم کاری استفاده می شود.
سیم قلع کش
سیم قلع کش یا مفتول باز کردن لحیم برای برداشتن لحیم اضافی از روی برد گوشی استفاده می شود. شرکت Goot در زمینه ی تولید این سیم ها شهرت دارد.
دستبند آنتی استاتیک
دستبند آنتی استاتیک دور مچ دست تعمیرکار بسته می شود که برای جلوگیری از ESD یا تخلیه ی بار الکترونیکی ساکن استفاده می شود. بستن آن حین تعمیرات ضرری ندارد چون که از آسیب رسیدن به برد ممانعت می کند.
دستکش آنتی استاتیک
این دستکش ها نیز برای جلوگیری از تخلیه ی بار الکترونیکی ساکن حین تعمیرات پوشیده می شوند تا از آسیب رسیدن به برد یا دیگر قطعات گوشی جلوگیری شود.
مکش یا جذب کننده ی دود
مکش دود شبیه فن اگزوز است که دودهای ناشی از لحیم کاری را فیلتر می کند.
برای خرید ابزار و دستگاه های تعمیرات موبایل کافیست از سایت ما دیدن کنید.