چسب نسوز تعمیرات موبایل چیست؟
با تغییر شکل و ویژگی گوشی همراه امروزی، ابزارهای تعمیرات موبایل نیز تغییرات گسترده ای کرده اند و برای پیشرفت و بهبود کار نیاز به اطلاعات بیشتری در این زمینه است. برای مثال هویه یکی از مهم ترین ابزار تعمیرات موبایل است که حرارت زیادی را تولید می کند و ممکن است به برد و قطعات گوشی آسیب برساند. از این رو هنگام تعمیر گوشی، قسمتی از برد و قطعات را باید بوسیله چسب نسوز تعمیرات موبایل پوشاند.
اگر به گذشته صنعت الکترونیک نگاهی بیاندازیم، اولین چسب هایی الکتریکی در سال های ۱۹۰۲ توسط شرکت 3M بوجود آمد. ابتدا بیشتربن استفاده از چسب های الکتریکی در صنایع مختلف به شکل نوارچسب بود که به مرور زمان و پیشرفت صنعت الکترونیک، نوع و ویژگی چسب ها نیز تغییر کرده است. انواع مختلفی از چسب های نسوز در بازار وجود دارند و ونیل ماده تشکیل دهنده اصلی همه آن هاست. ماده ونیل نوعی پلاستیک است که از اتیلن و کلر ساخته شده است که باعث افزایش مقاومت چسب در برابر حرارت و ضربه می شود. تولید ونیل یک فرایند اتوماتیک با تکنولوژی بالا است و تقریباً تمام ضایعات آن به چرخه تولید بازمی گردد و این یعنی کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می کند.
بهترین چسب نسوز تعمیرات موبایل معمولا دارای ترکیبات بیشتری چون پلی آمید (چسب نسوز مسی) و آلومنیوم هستند که دوام و پایداری بیشتری به چسب ها می دهند و مقاومت حرارتی چسب را تا ۳۰۰درجه بالا می برد . وجود مواد سلیکونی نیز در این چسب ها نوعی عایق الکتریکی حساب می شود که از عبور جریان در برد و خطرات احتمالی جلوگیری می کند. از دیگر ویژگی مهم چسب نسوز تعمیرات موبایل می توان به انعطاف پذیری و مقاومت مکانیکی آن ها در برابر سایش و خوردگی اشاره کرد. معمولا چسب های مورد استفاده تعمیرات موبایل دارای اندازه های مختلفی هستند که چسب ۵ میلی متری را می توان پرکاربردترین نوع دانست.
نحوه کار با چسب نسوز
قبل از استفاده از چسب ها بدلیل کیفیت و جنس های مختلف، باید مقداری از چسب نسوز توسط هیتر و هویه تست شود. این عمل از هرگونه آسیب احتمالی به برد گوشی جلوگیری می کند و به راحتی کیفیت و استقامت چسب را می توان تشخیص داد. لطفا برای مشاهده بهترین چسب های نسوز تعمیرات موبایل به سایت یدک موبایل مراجعه نمایید.
برای دیدن کارایی چسب های نسوز و نحوه کارکرد آن ها در تصاویر زیر با ما همراه باشید.
ابتدا محدوده قطعه مورد نطر را مشخص می کنیم و آن را بوسیله بروس و اسپری فالکون کاملا تمیز کنید.
چسب را بوسیله قیچی و پنس از نوار جدا کرد و بر روی قطعات مجاور قطعه قرار دهید.
بعد از پوشاندن کامل سطح برد و قطعات، چسب را بوسیله هیتر کمی حرارت دهید. دقت داشته باشید که باید از حرارت خیلی کم استفاده شود تا چسب به صورت کامل سطح برد و قطعات مجاور را بپوشاند و از نفوذ حرارت جلوگیری شود.
با استفاده از سیم لحیم و هویه پایه ها را ذوب کنید تا پایه ها از سطح برد جدا شوند. ( در اینجا میتوان از هیتر و روغن فلکس نیز برای برداشتن آیسی استفاده کرد)
قطعه مورد نظر را به آرامی از سطح برد بوسیله پنس بر دارید.
بعد از اتمام کار می بینیم که اثری از چسب بر روی برد نمانده و قطعات مجاور هیچ آسیبی ندیده اند. در بعضی موارد ممکن است به علت حرارت و فشار زیاد به چسب ها، کمی اثر آن ها بر روی سطح بماند که هیچ جای نگرانی نیست و به راحتی بوسیله اسپری تمیز کننده از بین می رود.